Menu Reserveren
Smoke’s Deli Alley

Vanaf september 2021 kun je terecht bij Smoke’s Deli Alley aan de Haddingedwarsstraat, een zijstraatje van de Folkingestraat.

Smoke’s Deli Alley

Smoke

LET OP BIJ DE DELI KUN JE NIET RESERVEREN. WE ZIJN VOORLOPIG GEOPEND VAN WO-ZO VAN 12:00 – 16:00 EN VOOR BEZORGING V.A. 16:30

Een Joodse deli is een plaats waar Joodse delicatessen worden bereid en gegeten. De naam ‘deli’ kent zijn oorsprong in de Duitse taal maar het menu dat wordt aangeboden in een deli werd ingevoerd door Joodse en andere Europese immigranten die aan het begin van de 20ste eeuw naar de Verenigde Staten trokken. Inmiddels zijn de deli’s diep geworteld in de Amerikaanse cultuur en zijn ze te vinden in bekende Amerikaanse steden zoals New York en Los Angeles. De traditionele gerechten van een deli zijn de sandwiches die worden opgediend met een zure augurk. Eén van meest bekende gerechten op het menu is de pastrami sandwich en tevens Smoke’s favoriete bereiding van een brisket. Voor deze sandwich wordt het klapstuk van een rund gepekeld in een gekruid pekelbad. Vervolgens wordt het vlees op traditionele wijze gekruid en vijf uur lang gerookt in een rookoven. Tot slot wordt het klapstuk ingepakt en nog eens vijf uur lang op een lage temperatuur gegaard. Een intensief proces dat volledig de moeite waard is.

Smoke

In een smal steegje (een Alley) van de Folkingestraat, van oudsher een Joodse buurt, opent Smoke in 2021 een deli waar de Amerikaanse barbecuecultuur, de Joodse deli en de creativiteit van onze eigen chef koks zullen samensmelten. Bij Smoke’s Deli Alley kun je dagelijks terecht tussen 12.00 en 16.00 voor een warme pastrami sandwich met speciale mosterd en gekarameliseerde Amsterdamse uitjes, een short rib burger, een bagel met zalm en uitgebakken kappertjes of een van onze andere gerechten. Net als bij een traditionele deli krijg je bij ons een gratis kop koffie die kosteloos wordt bijgeschonken. Schuif je wat later bij ons aan? Pak dan gerust een koud speciaalbiertje uit onze drankkoeling.

Smoke

Smoke’s Deli Alley is een knus zaakje waar je met een beperkt aantal mensen kunt plaatsnemen en daardoor alle aandacht krijgt van onze chefs. Daarnaast kun je lunch of diner bij ons to-go meenemen en afhalen, waar het in typische deli style voor je zal worden ingepakt.

Openingstijden:
wo – zo van 12:00 – 16:00

Contact:
Tel: +316 532 621 14
Mail: info@barsmoke.nl

© 2022 Smoke
Reserveren

Reserveer je plek